تلورانس
توضیحات: توضیح در مورد تلورانس و روش محاسبه آن
دسته بندی ها: قوانین و مفاهیم پایه در سیستم مثلثی
پیوند به این مقاله: انتخاب همه
[url=https://signalche.com/app.php/kb/viewarticle?a=26&sid=4686caa8c25f3f8eace241e219bfba12]پایگاه دانش - تلورانس[/url]
مفهوم تلورانس: ميزان حركت يك جفت ارز در دوره مشخص از بازار را با توجه به فرمول محاسباتی زیر تلورانس نامگذاري مي نمايیم.
جداول تلورانسي: به طور كل جداول تلورانسي شامل جداول 30 روزه ، 60 روزه و يا 90 روزه مي باشند.
تلورانس روزانه: ميزان حركت يك جفت ارز (نقطه شروع تا نقطه توقف) را تلورانس روزانه مي گويند.
تلورانس مثبت و تلورانس منفي: اعداد حاصله از تلورانس روزانه يا مثبت هستند و يا منفي، اعداد مثبت معرف حركت بازار به سمت بالا و اعداد منفي معرف حركت بازار به سمت پايين مي باشند
روش تنظيم جداول تلورنسي (جدول تلورانسي 30 روزه): ابتدا بايد عدد حاصل از تلورانس هر روزه را در جدولي با 30 رديف وارد نموده و در انتها اعداد وارد شده را جمع و ميانگين آنرا بدست آوريد.
به روزرساني جدول تلورانسي: پس از تنظيم جدول تلورانسي همه روزه تلورانس روزانه را از ابتدا به جدول اضافه مي كنيد و از انتهاي جدول يك رديف را حذف مي نماييد و مجددا معدل اعداد جدول را محاسبه مي نماييد.
1- روش محاسبه جداول 60 و يا 90 روزه نيز مطابق با توضيحات ذكر شده در بالا مي باشد با اين تفاوت كه جداول 60 روزه داراي 60 رديف و جداول 90 روزه داراي 90 رديف خواهند بود.
2- جداول تلورانسي به طور كل داراي يك ستون اعداد مي باشند و هيچ متغير ديگري در اين جدول وارد نخواهد شد.
3- مثبت و يا منفي بودن خروجي جداول تلورانسي به ما نشان مي دهد كه بازار داراي روند نزولي و يا صعودي است.
4- در زمانيكه عدد نهايي جدول تلورانسي برابر با صفر شود بدين معني است كه تلورانس بازار به طور كل پاس شده و از اين پس بازار روند جديد خودش را طي خواهد نمود.
5- اين احتمال وجود دارد روند جديد مثبت و يا منفي باشد به عبارت ديگر روند جديد مي تواند ادامه روند قبلي و يا مخالف روند قبلي باشد.
6- هميشه دوقلوهاي واقعي در انتهاي تلورانس پاس شده قرار دارند اين بدان معني است كه روندبازار نيز در انتهاي همين تلورانس ها اتفاق مي افتد.
7- تايم فريم محاسبه تلورانسي بهتر است يكي از تايم فريم هاي بالا (مثلا تايم هفتگي) باشد.
8- تايم فريم هاي پايين به هيچ عنوان براي محاسبه تلورانسي معتبر نخواهند بود.
9- هيچگاه تلورانس را در بيش از يك تايم مورد محاسبه و توجه قرار ندهيد چرا كه باعث گمراهي شما خواهد شد.
10- تلورانس حاصل از چند تايم فريم قابل استناد براي يكديگر نيستند.
11- جداول تلورانسي حاصل از روش ذكر شده جداولي است كه در مثلث لول يك و در روش هاي ترسيمي مورد استفاده قرار مي گيرد و دقت آن بسيار بالا و در حد استفاده در تحليل هاي ترسيمي مي باشد.
12- با توجه به اينكه اعداد محاسبه شده نتيجه اعدادي است كه بروكر در چارت خود در اختيار تريدرها مي گذارد بنابر اين نتيجه جداول مذكور نيز با معيارهاي ارائه شده از سوي بروكر مورد نظر همخواني خواهد داشت.
13- خروجي جداول تلورانسي كه از طريق اعداد واقعي و پالايش شده چارت استخراج مي گردد با خروجي جداول تلورانسي كه با اعداد ارائه شده از طريق بروكر محاسبه مي گردد اختلاف دارد.
14- با توجه به تفاوت در اعداد ارائه شده از جانب بروكر كه نتيجه آن تفاوت در ظاهر چارت بروكرها نيز مي شود نتيجه حاصل از تلورانس به دست آمده در يك بروكر را نبايد با بروكر ديگر مقايسه نمود.
15- معيارها و قوانين ذكر شده در مورد استخراج جداول (30، 60 و 90 روزه ) معيارها و قوانين منطقي و محاسباتي دقيقي است كه بايد در محاسبه تلورانسي بدان توجه نمود معيارهاي ديگر محاسبه تلورانسي عموما معتبر نخواهند بوده و خارج از قوانين سيستم مثلثي مي باشند.
16- تلورانس هاي محاسبه شده در تايم فريم هاي متعدد به هيچ عنوان قابل مقايسه با يكديگر نيستند يعني نمي توانيد تلورانس نتيجه گيري شده از يكي از تايم ها را نتيجه و يا عاقبت تلورانس تايم ديگر بدانيد.
17- گاهي تداوم روند هاي تلورانسي حتي بيش از چندين سال هم ممكن است به طول بكشد در نتيجه تريدر با خيالي آسوده مي تواند در صورت محاسبه دقيق جدول تلورانسي وارد معاملا لانگ شده و سودهاي بسيار بالايي از بازار به دست آورد.
18- در تنظيم جداول تلورانسي ، مثبت و يا منفي بودن عدد تلورانس روزانه ، براي ما ملاك انتخاب و يا رد عدد مورد نظر نخواهد بود اين بدان معني است كه در هر صورت عدد حاصله از تلورانس روزانه (منفي و يا مثبت) را در جدول مورد نظر لحاظ خواهيم كرد.
19- همانطور كه در بخش هاي ديگر آموزش اين سيستم ذكر شده بروكرها هر يك بنابر سياست هاي خود تغييرات كوچك و بزرگي در چارت قابل ارائه به تريدرها ارائه مي نمايند اين گونه اعمال تغييرات از سوي بروكرها عمدتا با انتخاب صحيح بروكر و نيز محاسبه دقيق تلورانس توسط تريدر مي تواند كنترل شده و از آنها نتايج ارزنده اي بدست آورد بنابر اين بهتر است به منظور در اختيار داشتن جدول تلورانسي دقيق بهتر است در انتخاب بروكر توجه لازم را به عمل آوريد.
مفهوم دانستن صفر تلورانسي اين نيست كه شما تمامي معاملات خودتان را تعطيل كنيد و منتظر بمانيد تا تلورانس بازار به عدد صفر برسد و مثلا از آن ناحيه به بعد وارد معامله معكوس شويد اين يعني حذف بخشي از معاملات و موقعيت هايي كه مي توانستيد از بازار شكار نماييد.
در توضيحات مربوط به مبحث تلورانسي هم تاكيد شده كه (در تحليل هاي ترسيمي) بازار ممكن است پس از رسيدن به صفر تلورانسي به مفهوم روندي جديد ، باز هم به مسير خودش ادامه دهد اگر قرار بود صفر تلوراسي به طور مطلق برابر با بازگشت بازار به روند معكوس باشد كه بازار را فقط بايد در يك روند زيگزاگ تكراري مشاهده مي كرديم.
1- ابتدا بايد تايم محاسبه تلورانسي خودتان را مشخص كنيد بر اساس تلورانس موجود در اين تايم جهت روند بازار مشخص مي شود در آن صورت مي توانيد با معاملات لانگ بر اساس تلورانس بدست آمده وارد بازار شود.
2- اگر ضمن رعايت تمامي قوانين مثلثي را شناسايي نموديد با شكست شكست ضلع مثلث ،وارد معامله شويد اگر ضلع شكسته شده موافق با روند بازار (بر مبناي تلورانس) بود در بازار باقي بمانيد و معامله را لانگ بگيريد اگر ضلع شكسته شده موافق روند بازار (برمبناي تلورانس) نبود با سود كم از بازار خارج شويد.
دقت بفرماييد براي محاسبه تلورانس يك جفت ارز ما جداول تلورانسي 30، 60 و يا 90 روزه نداريم اين برداشت اشتباهي است كه قبلا نيز بارها بر خطاي آن تاكيد شده.
براي محاسبه تلورانسي يك جفت ارز فقط بايد يكي از دوره ها را انتخاب و استفاده كنيد نه جداول متعدد و دوره هاي متعدد را.
در تايم هاي بالاتر هر چه دوره هاي تلورانسي بالاتر انتخاب شود مي توانيد معاملات لانگ بيشتري بگيريد و حجم سودهاي بالاتري از بازار خارج شويد.
در محاسبه صفر تلورانسي (منظور بنده محاسباتي كه در تشخيص تاچ پوينت ها وجود دارد نيست) در محاسبات تلورانسي كه در مثلث لول يك انجام مي شود ما اطلاعي از نقطه صفر تلورانسي نداريم بنابر اين براي بدست آوردن اين نقطه بايد هر روز جدول تلورانسي خودمان را تكميل كنيم و به جلو ببريم تا در نهايت به اين نقطه برسيم گاهي ممكن است رسيدن به نقطه صفر تلورانسي بيش از چند سال طول بكشد (مانند شرايط جاري) اما ما نيازي به دانستن صفر تلورانسي در هر روز نداريم صفر تلورانسي در قرينه ها استفاده مي شود كه همانطور كه عرض شد مبحث بالادست مثلث لول يك است و ارتباطي هم با موضوع گروه ندارد.
ما تلورانس هفتگي نداريم تلورانس ها بنابر استدلال هاي منطقي واحد هاي زماني و محاسباتي خودشان را دارند و نمي توان براي آنها مقطع زماني ديگري تعريف كرد از طرفي ديگر اين گونه جداول اعداد و ارقام ديگري به جز يك عدد نهايي در خود ندارند
اگر در روز جديد تلورانس روقبل پاس شده باشد چه كار بايد كرد، همانطور كه مي دانيد جداول تلورانسي ما 30 روزه 60 روزه و يا 90 روزه مي باشد و وضعيت پاس شدن تلورانس ها تنها در چنين قالب هايي مورد بررسي قرار مي گيرد نه در دوره هاي يك روزه وغيره يعني پاس شده تلورانس روز قبل براي ما ملاك نخواهد بود در اينجا ارزش تلورانس محاسباتي روزانه براي ما تنها عددي است كه بايد آنرا وارد جدول تلورانسي 30، -60 - 90 روزه كنيم نه اينكه از جنبه اي كه در بالا به آن اشاره كرديد استفاده كنيم.
صفر تلورانسي: يعني نقطه اي كه تمام تلورانس هاي باقي مانده قبلي و بدهكار بازار پاس مي شود. اين به معني توقف بازار نيست مثلا ممكن است باز هم بازار تمايل به ادامه در همان روند داشته باشد در نتيجه ابتدا بازار به نقطه صفر تلورانسي رسيده و بعد در حال كسب تلورانس جديد است.
مثلا تايمي كه 500 تلورانس بدهكار است با حركت به طرف جهت مورد نظر تلورانس خود را پاس مي كند و به نقطه صفر تلورانسي مي رسد و از آن نقطه به بعد ما شاهد تلورانس جديد هستيم و چون جدول تلورانس داريم اين عدد جديد هم همچون رديف هاي قبلي وارد جدول ما مي شود.
اساس معيارهاي تلورانسي بر مبناي محاسبات مي باشد و تنها در تحليل هاي محاسباتي است كه مي توانيد تلورانس دقيق را ازبازار به دست آوريد و علت آن هم اين است كه محاسبه دقيق تلورانسي برروي چارت واقعي با اعداد واقعي انجام مي شود.
پس در تحليل هاي ترسيمي مجاز به تغيير زمان نيستيد و نمي توانيد مثلا تلورانس يك تايم را در نمونه تايم ديگر بررسي كنيد.
همانطور كه مي دانيد اگر قرار باشد كه بازار به يك مسير مستقيم حركت نمايد ديگر مبحث تحليل و استراتژي معني پيدا نمي كند چرا كه همين رفت و برگشت هاست كه باعث به وجود آمدن موقعيت ها مي گردد و تريدرها بر اساس مهارت هاي كسب نموده در اين مسير است كه مي توانند موفقيت ها استفاده نمايند.
از طرفي ديگر در اين سيستم در مورد شكل حركتي بازار به صورت شكل موج هاي سوزني بحث شده و اثبات شده كه حركت بازار به صورت امواج سوزني است نه امواج سينوسي با توجه به اين نكته و حركت رفت و برگشت بازار و تغيير جهت موقتي بازار قبل از مواجهه با صفر تلورانسي گواهي بر حركت بازار بر اساس امواج سوزني است.
اساس طراحي جدول تلورانسي نيز همين است يعني ما در جدول تلورانسي خودمان مجموعه هاي از موقعيت ها را قالب اعداد مثبت و منفي (روند هاي صعودي و نزولي) وارد مي كنيم تا بتوانيم با معدل گيري آنها، جهت حركت اصلي بازار را شناسايي نماييم.
اين نكته را هم در نظر داشته باشيد كه ما تلورانس را در تايم فريم هاي بالا مورد بررسي قرار مي دهيم بنابر اين چنين رفت و برگشت هايي عموما داراي مقياس هاي نسبتا بزرگي مي باشند كه هر كدام در جاي خودش داراي چندين مثلث در لول هاي مختلف خواهد بود.
يكي از دلايل به دست آوردن تلورانس رسيدن به صفر تلورانسي و برنامه ريزي براي روند جديد است اما تنها هدف ما از به دست آوردن تلورانس اين نيست چرا كه اگر اينطور بود و منتظر اين موقعيت مي مانديم تا معاملات خود را شروع نماييد پس هزاران هزار موقعيت مناسب را از دست مي داديم
به عنوان مثال روندي كه هم اكنون در چارت eur/jpy جريان دارد روند منفي است كه چندين سال است تداوم دارد در اين صورت ما چندين سال بايد معاملات خود را مسكوت مي گذاشتيم تا به صفر تلورانسي برسيم ! پس اينطور نمي تواند باشد
اما بيشترين استفاده اي كه از تلورانس به دست مي آوريم تداوم و پايداري معاملات بر اساس روند استخراج شده از تلورانس جاري است .
بر اين اساس فرض بفرماييد شما با محاسبه تلورانسي در تايم بالا روند يك ارز را مثبت تشخيص دهيد ،مفهوم آن اين است كه بازار داراي روند قطعي مثبت است طبيعي است در چنين مواقعي بايد معاملات خود را در موقعيت صعودي با اطمينان بيشتري بگيريد و بيشتر در بازار باقي بمانيد تا نسبت به موقعيت هاي نزولي .
در تحليل هاي ترسيمي براي ما گذشته چارت از ابتداي دوره محاسباتي مورد توجه قرار مي گيرد يعني وقتي شما دوره 90 روزه را محاسبه مي كنيد در يك تايم فريم مشخص و در نگاه تحليلي ما به بازار ، روز نودو يكم به قبل ، مورد توجه ما نخواهد بود.
بنابر اين با توجه به توضيحاتي كه در مورد قوانين تلورانسي داده شده در تحليل هاي ترسيمي اگر بازار حركت خود را پس از صفر تلورانسي ادامه دهد عملا در حال ايجاد تلورانس جديد و روند جديد است.
1- شكل خلاصه شده جدول تلورانسي به اين صورت است (به عنوان مثال جدول تلورانسي 30 روزه) تلورانس 30 روز گذشته را در هر سطر وارد مي كنيم در نتيجه 30سطر عدد خواهيم داشت كه هر يك معرف تلورانس يك روز مي باشد.
2- معدل 30 روز اعداد ذخيره شده عددي به ما مي دهد كه آن عدد تلورانس 30 روزه ما خواهد بود.
3- جدول تلورانسي 30 روزه تنها 30 عدد ورودي دارد و تنها يك عدد خروجي قابل استفاده در اختيار ما مي گذارد كه آن هم معدل همان 30 عدد وارد شده در آن مي باشد.
4- اين قانون براي تمامي جداول تلورانسي 30 روزه ،60 روزه و 90 روزه با رعايت تعداد رديف هاي ذكر شده قابل اجرا مي باشد يعني جدول 60 روزه داراي 60 رديف و جدول 90 روزه داراي 90 رديف مي باشد.
تلورانس موجود همان تلورانس بدهكار بازار است يعني وقتي مي گوييد بازار داراي 300 پيپ تلورانس منفي است بدين معني است كه تلورانس براي رسيدن به نقطه صفر به ميزان 300پيپ حركتي منفي بدهكار است و بايد آنرا به صفر برساند.